zondag 1 december 2013

Aangekomen in de hitte
Na een prima reis (meer dan de helft van de tijd geslapen) van 24 uur was ik eindelijk aangekomen in Puerto Maldonado, op een vliegveld met welgeteld 1 gebouw van ongeveer de grootte van een supermarkt. Na de eerste stap buiten het vliegtuig werd me meteen duidelijk dat ik in een ietwat ander klimaat terecht ben gekomen. Want wat is het heet hier. Gemiddeld rond de 35 graden, flink vochtig en weinig wind. In de nacht koelt het af tot een goede 30 graden, dat is dan weer fijn. Na 2 dagen het stadje te hebben verkend, was het tijd om met de boot naar Taricaya (waar ik elke maandag tot vrijdag zit) te gaan.

De boot is de enigste manier om er te komen, er gaat geen weg naar toe. Het was  een hele mooie tocht van anderhalf uur op de rivier de Madre de Dios, met aan beiden kanten aleen maar jungle, jungle en jungle. Taricaya heeft een grote dierenopvang met veel verschillende soorten apen, katachtigen (zoals jaguars en poemas), vogels en zelfs tapirs. Ze zijn hier ook niet zuinig met de muggen trouwens. Of insecten in het algemeen, op elke vierkante meter kun je er zo 10 aanwijzen, variĆ«rent van piepklein tot flinke bakbeesten.

 Er is zelfs een bar, dus af en toe worden er 1,misschien zelfs 2 drankjes genuttigd. De staf is heel relaxt en ook de andere vrijwilligers zijn fijn om mee om te gaan. Al met al een prima eerste week, en gelukkig nog velen te gaan!
1 opmerking:

  1. Madre de dios, dat ziet er fakking awesome uit bro! Heel leuk om te lezen en cool dat het blog het doet, keep 'em coming!

    BeantwoordenVerwijderen