zaterdag 14 december 2013

Gewend aan de hitte


Inmiddels zijn er al weer 3 weekjes verstreken, en ik ben al redelijk gewend aan alles wat hier zo anders is dan thuis. En dat is bijna alles, van het eten en het klimaat tot de natuur en de cultuur. Maar het went, zelfs de letterlijk  meer dan 100 muggenbeten en die paar wespensteken. Alleen de kakkerlakken ter grootte van mijn hand hebben nog wat meer tijd nodig. De laatste 2 weken is het iets afgekoeld, van 35-40 naar tussen de 30-35. Laatst was het zelfs 25 graden in de schaduw, gauw een vest aangetrokken. Het is hier af en toe best hard werken (bijv. cement sjouwen of boomstammen omhakken met machetes en verslepen) maar dat is helemaal niet erg. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd en zijn er ook veel activiteiten als het klaarmaken en voeden van de dieren in Taricaya.

De natuur is nog steeds prachtig, en elke dag zie je wel weer dieren of dingen die je nog nooit heb gezien. Er leven hier veel verschillende soorten wilde apen, en het is heel leuk om opeens oog in oog met een wilde capucijnaap te staan. Naast apen zijn er ook veel wilde dieren waar je iets meer van schrikt om oog in oog mee te staan. Zo stond ik in een klein poultje water die ik moest leegscheppen, en kwam ik er op het einde achter dat er een alligator (gelukkig geen hele grote) in zat. Ook zat ik lekker baantjes te trekken rond de boot in een groot meer, en zag ik een medevrijwilliger iets later een piranha ophengelen. Maar we hebben het overleefd, dus is het een goed verhaal. Het klinkt gevaarlijk dan het is, want de staf begeleid ons goed en vertelt ons van te voren echt wel of iets gevaarlijk is of niet. De staf hier is heel relaxt, en goed mee om te gaan.

Ik ben van plan om over 2 weken wat te gaan reizen met een paar andere vrijwilligers Eerst naar het Titicacameer (kijk maar op google maps hoe groot dat is!), en vervolgens naar La Paz in Bolivie om nieuwjaar te vieren. Tot die tijd vermaak ik me hier prima!2 opmerkingen:

  1. Je schrijft zeg maar best wel leuk, is taal dan zeg maar echt jouw ding?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, zag je dat niet niet bij Jeunink in de les dan?

      Verwijderen