vrijdag 3 januari 2014

Even weg van de hitte

Even een hele andere omgeving! Na 5 weken jungle was het tijd om de wolkjes muggen en de warmte even achter me te laten, en de hoogte op te zoeken. Vanaf Puerto Maldonado ben ik met een groepje van 5 (andere vrijwilligers) met de bus naar Puno gegaan. Puno ligt  op ongeveer 3,8 km hoogte, en dat is toch wel even een verschil. Na een dagje aclimatiseren hebben we een 2 daagse excursie op lake Titicaca gedaan, het hoogste meer ter wereld. Midden in het meer liggen er een paar klein eilandjes, waar je een nacht (bij locale mensen in huis) kunt slapen. Een bijzondere ervaring, ook omdat er bij 2 van de 3 maaltijden een flinke plak lokale kaas op m'n bord lag te broeien. Het eiland waar wij op zaten was hoog, en na een paar uur klimmen heb je 1 van de mooiste en verste uitzichten (360 graden) die je je kunt bedenken.

Vanuit Puno zijn we met de bus naar Bolivie gegaan. Het was even spannend aan de grens want (ik durf het bijna niet te zeggen John) ik was wat kwijt. Mijn immigratieformulier, wat je nodig bleek te hebben. Maar de bureaucratie is hier iets anders dan in Europa, en 20 soles en een nieuw formulier later zat ik (vooral) hoog en droog in de bus richting La Paz, via Copacabana. La Paz is 1 van de grootste steden in Bolivie, met ongeveer 2,5 mil inwoners. Het is een bergachtige stad dat nog hoger ligt dan Puno, en bergje op lopen is een flinke uitdaging. We hebben 5 dagen in La Paz rondgehangen, er nieuwjaar gevierd en een flinke mountainbikeroute gedaan, wat erg geva....leuk en spannend was, en niks om je zorgen om te maken.

Vandaag is de laatste dag in La Paz, morgen vertrekken we richting Uyuni, waar de grootste zoutvlakte ter wereld ligt. Daar blijven we voor 3 dagen, en vandaar vertrekken we weer richting Peru en de jungle!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten